Izlagačke postavke

vikimedidaIZLOŽBA FOTOGRAFIJA “VIKI VOLI ZEMLJU”

Vikimedija Srbije će na Grin festu izložiti nekoliko fotografija sa foto-takmičenja “Viki voli Zemlju” održanog 2017. godine. Pored fotografija zaštićenih prirodnih dobara, posetioci će biti u prilici da posete Viki štand i saznaju zašto je Vikipedija mesto gde se ljudi mogu edukovati o eko temama i gde se može povećati njihova vidljivost, ali i mesto kojem mogu doprineti kroz pisanje i dopunu članaka o ekologiji.
Vikimedija Srbije | rs.wikimedia.org

 

instfrekoDRUŠTVENA IGRA “EKOMUDRICE”

Cilj društvene igre “Ekomudrice” je obrazovanje dece o očuvanju životne sredine i učenju ekološko-građanskog odgovornog ponašanja, koja se mogu svakodnevno primeniti, na zabavan način. Igrači prolaze kroz različite prostorije kuće: kuhinju, kupatilo, spavaću sobu, dnevni boravak... U svakoj sobi moraju da odgovore na pitanja o ekološkim navikama, koje se mogu primeniti u svakodnevnom životu.
Francuski institut u Srbiji i Fracuska Ambasada u Srbiji | www.institutfrancais.rs

 

instfrtousVIDEO IZLOŽBA „KARAVAN ZA KLIMU“

Tokom projekta “Karavan za klimu”, francuski i srpski stručnjaci su intervjuisani o rešenjima koja se mogu sprovesti u borbi protiv klimatskih promena. Bilo da se radi o poljoprivredi, modi, arhitekturi, učešću građana... Otkrijte u kratkim video zapisima kako oni deluju, svaki u svojoj oblasti.
Francuski institut u Srbiji i Fracuska Ambasada u Srbiji | www.karavanzaklimu.rs

 

mimaIZLOŽBA ODEVNIH PREDMETA OD RECIKLIRANE PLASTIKE “Mima Eko Art“

Tema modnog performansa je upotreba recikliranog materijala u modernom dobu, čime nam autorka ilustruje svoju percepciju održivog stvaralaštva.
Korišćenjem plastike kao materijala, autorka poziva na buđenje svesti o reciklaži, ali kroz svoju umetnost prikazuje potencijal otpada i način na koji se on može koristiti kao sirovina u umetničkom izrazu. Svako delo se izradjuje sa fokusom da se sirovini obnovi upotrebna vrednost, tako da se na prvi pogled ne vidi od čega je gotov proizvod napravljen.
Mima Eko Art | www.milicamarinkovic.com

 

lagerthaIZLOŽBA ODEVNIH PREDMETA OD RECIKLIRANE PLASTIKE “Blue Eco Design”

Ohladićmo novembarske dane, zagrejane globalnim otopljavanjem, kreacijama koje su inspirisane zimom i ledenom kraljicom. Kroz ovu postavku ćemo vas i podstaći na razmišljanje o reciklaži i ponovnoj upotrebi materijala, o potrebi da štedimo resurse koje imamo, kao i da čuvamo životnu sredinu - svaki dan. I naravno, sve to radimo kroz kreativan pristup u izradi muških i ženskih odevnh komada, koji svojim izgledom inspirišu na promenu svesti ljudi.
Jana Blue I www.facebook.com/BlueEcoDesign

 

beezBIZBAZ

BizBaz d.o.o. je kompanija koja se bavi proizvodnjom inovativnih igračaka za bebe koje su načinjene od 100% prirodnih materijala i može da se reciklira. Namenjena je bebama od najranijeg perioda, kao i za decu do 3 godine. Zbog inovativne kombinacije prirodnih materijala igračka omogućava razvoj fine motorike, a različite taktilne površine razvijaju maštu kod deteta. Igračka ima i antibakterijsko dejstvo i u okolini igračke ne mogu da se razviju bakterije i gljivice.
BizBaz d.o.o.| www.beezandtoys.com

 

sokolinaIZLOŽBA ’’MOĆNI DUNAV I NEVIDLJIVI BISERI’’

Srbija nema more, ali ima reke. Najznačajnija među njima je svakako reka Dunav. Ovom prilikom Sokolina art te vodi kroz svet tajni i nevidljivih bisera ove plave sile. Pridruži nam se, evociraj lepe uspomene, aktiviraj čula i pokreni radovanje. Doživi najrazličitije kreacije, upoznaj tvoje hvatače spokoja i relaksacije.
Sokolina Art I www.facebook.com/sokolinaart

 

kocicIZLOŽBA “RECIKLAŽA IGRE”
Izložbena postavka se sastoji od niza asemblaža izrađenih od recikliranih dečijih igračaka, i bavi se podizanjem svesti o neophodnosti reciklaže u savremenom društvu. Igračke su odabrane kao materijal za izradu, upravo zbog bliskosti deci -naučivši da recikliraju igračke, usvojene navike će moći da primene i u budućnosti.
Radovi su objedinjeni u seriji “RECIKLAŽA IGRE”. Tema je ljudski portret kao fizički prikaz naših ličnosti nastalih kroz igru i upotrebu igračaka.
Ivan Kocić, akademski umetnik

 

knitomaniaKNIToMANIA

Knitomania je ideja dva studenta, koja za cilj ima ponovnu upotrebu plastičnih kesa na koristan i kreativan način. Od već upotrebljenih plastičnih kesa, pletemo rančiće, torbe, priveske, torbice za telefon... Pored prodaje, trudimo se da proširimo priču i podignemo svest društva o štetnom dejstvu koje prouzrokuje upotreba plastičnih kesa.
KNIToMANIA | https://www.instagram.com/knit.o.mania/

 

gizRAZVOJ ODRŽIVOG TRŽIŠTA BIOENERGIJE U SRBIJI (GIZ DKTI)

Biomasa je najveći potencijal obnovljive energije u Srbiji. Ali, kakva je razlika između peleta, sečke i ogrevnog drveta? Kako od biomase nastaje pelet za upotrebu u energetskim postrojenjima? Uz pomoć filmova, info materijala i virtualne realnosti, vodimo vas kroz proces obrade i proizvodnje i otkrivamo sve tajne ovog (zelenog) biznisa.
Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju | http://www.bioenergy-serbia.rs

 

arboretumIZLOŽBA “PREDEO I OBRAZOVANJE”

Predeli su prostor u kome živimo. To su ulice kojim hodamo, otvoreni gradski prostori na kojima se susrećemo, gradski parkovi u kojima se rekreiramo, nacionalni parkovi i ruralni predeli u kojima se vraćamo prirodi. Neophodno je naučiti čitati, tumačiti i interpretirati vrednosti karaktera predela da bi se odgovorno bavili njihovim planiranjem i zaštitom.
U okviru izložbe su prikazani studentski radovi koji reprezentuju proces sticanja znanja o planiranju i dizajnu, zaštiti i uređivanju predela, na Odseku za Pejzažnu arhitekturu i hortikulturu Šumarskog fakulteta.
Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu I www.sfb.bg.ac.rs

 

robertIZLOŽBA SKULPTURA »PODMORNIČARKA«
Simbioza ribe i podmornice | Robert Jurak (SLO)

U šetnji, sa suprugom Janom, nađe, na obali reke Mure, u plićaku, metalne delove koji vire iz vode. Nakon pažljivog pregleda, utvrdi da je naišao na nemačke i ruske podmornice. Ostaci sami po sebi diktiraju pretvaranje u ribarske podmornice sa jednim jedinim zadatkom - borbom protiv hidroelektrana na reci Muri. Robert ima svoju vlastitu flotu ribarskih podmornica, koju je sam napravio od nekadašnjeg vojnog oružja. »Podmorničarke« mu veruju, zato što znaju, da ima pravedan pogled na razvoj reke i koegzistenciju čoveka sa njom. Spremne su na borbu, orne da izvrše svaku komandu svog kapetana.
Robert Jurak je rođen 1967. godine u Križevcima (Slovenija).
Po završetku školovanja, preuzeo je posao od svog oca, koji je proširio i razvio u majstorsku bravarsku radionicu. Tokom dugogodišnjeg rada i bavljenja obradom metala dobio je i umetničku inspiraciju i postao je vajar. Radi uglavnom sa metalom (gvožđe, mesing, aluminijum), drvetom i glinom.
U poslednje vreme bavi se vajarstvom velikih i malih dimenzija. Učesnik je mnogih međunarodnih likovnih kolonija, simpozijuma i izložbi – grupnih i samostalnih. Njegovi radovi su predstavljeni na preko 30 javnih lokacija, a nalaze se i u kolekcijama raznih javnih ustanova i privatnih kolekcionara.
Art Jurak | artjurak.wordpress.com

Log in