Školske posete

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala o zaštiti životne sredine - Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST, održaće se od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Plastika nije igračka, promeni igru!”.

Svrha festivala je da približi pitanja zaštite životne sredine, održivog razvoja i klimatskih promena, kroz multisektorski pristup, na jasan i zanimljiv način svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Program festivala je podeljen na tri segmenta: filmski, obrazovni i izložbeni i skoro 50% posetilaca čine učenici osnovnih i srednjih škola.

Dugogodišnje iskustvo organizatora, Centra za unapređenje životne sredine, u promociji, obrazovanju i podizanju svesti o pitanjima zaštite životne sredine, klimatskih promena i održivog razvoja, ima za rezultat bogat i raznovrstan program festivala koji je pretežno namenjen školskoj i omladinskoj populaciji. U prethodnim godinama, ugostili smo učenike iz preko 100 škola, iz cele Srbije, kao i učenike nekoliko škola iz BIH, Hrvatske i Slovenije.

O kvalitetu samog Festivala svedoče i brojna priznanja i nagrade koje je osvojio Festival: “Zvezde Beograda” (2010), “Evropa za Festivale, Festivali za Evropu” (2015/2016, i 2017/2018), “Zeleni list” (2018) i “Nagrada grada Beograda za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine u 2017. godini” koju je dobila direktorka festivala Ivana Jovčić.

Ovom prilikom vas pozivam da festival uvrstite u vaš radni plan za ovu školsku godinu kao dopunsku nastavu u okviru redovnog obrazovnog programa.

Ulaznice se naplaćuju samo za filmski program, dok je obrazovni i izložbeni program potpuno besplatan. Za grupne đačke posete filmskom program smo obezbedili povlašćenu cenu od 150 dinara po osobi.

Kompletan ovogodišnji program će biti dostupan u drugoj polovini oktobra.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili imate predlog za saradnju, slobodno nas kontaktirajte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Log in