Vesti

ZELENI UMETNICI – JAVITE SE!

POZIV ZA IZLAGAČKI PROGRAM NA 
8. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ZELENE KULTURE “GREEN FEST”

Centar za unapređenje životne sredine vas poziva da učestvujete sa svojim "zelenim" izložbama, instalacijama i proizvodima na 8. Međunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest".

Šta je Green Fest?
Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" je najveća manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se kroz filmski, obrazovni i izlagački program, bavi temama zaštite životne sredine i ekologije. Festival pomaže i podržava podizanje svesti i obrazovanje građana o navedenim oblastima, sa ciljem stvaranja i unapređenja odgovornog odnosa prema životnoj sredini, kao i informisanosti o aktuelnim dešavanjima u lokalnoj i globalnoj zajednici. Green Fest je započeo svoj život 2010. godine u Beogradu, a osmo izdanje festivala će biti održano od 14. do 17. novembra  2017. godine, u Domu omladine Beograda.

Ko može da učestvuje kao izlagač?
Na poziv se mogu prijaviti fizička lica mlađa od 35 godina starosti, kao i pravna lica čiji kolektiv ispunjava navedenu starosnu granicu. Prijavljivanje je otvoreno isključivo za državljane Republike Srbije, koji se bave temama koje su srodne zaštiti životne sredine, u najširem smislu, kroz aktivnosti koje se sprovode u kulturi, umetnosti, ali i komercijalnoj delatnosti u sferi "zelenih" usluga ili proizvoda.
U razmatranje se uzimaju sve vrste dizajna - odeća, nakit, dekorativni predmeti različitih namena, rukotvorine, proizvodi nastali ponovnom upotrebom materijala, prostorne instalacije, kao i i inovativni proizvodi i usluge koje imaju cilj, ili posledicu - smanjenje uticaja čoveka na životnu sredinu.

Kako učestvovati na pozivu?
Svi zainteresovani se mogu prijaviti na poziv, slanjem osnovnih informacija (ime I prezime autora/naziv kolektiva, opis izložbene postavke) zajedno sa 3-5 fotografija, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.do četvrtka, 12. oktobra 2017.
Broj izlagača je ograničen! Nakon završenog procesa prijavljivanja, organizacioni tim festivala će napraviti sekeciju odabranih izlagača, i rezultate selekcije objaviti na internet prezentaciji i Facebook stranici festivala. Odabrani izlagači će potom biti informisani o svim tehničkim detaljima neophodnim za uspešno izlaganje na Green Fest-u.
Za učešće u izlagačkom programu 8. Međunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest" se ne plaća kotizacija. Festival ne pokriva troškove vezane za realizaciju postavke, niti će isplaćivati naknade za učešće.
Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Log in